Ропочалась підсумкова звітна наукова конференція

Сьогодні, 1 квітня, традиційно в університеті підсумували наукову діяльність за 2023 рік. Відбулося пленарне засідання звітної наукової веб-конференції викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету.

Вступним словом роботу конференції відкрив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

«Шановні колеги, вітаю усіх з початком нашої звітної наукової конференції! Це завжди є великою подією для університету, тому що саме наука вирізняє університет серед ЗВО України. Всі повинні знати місце свого закладу освіти в науці. Впродовж останніх років нам вдалося досягнути дуже багато завдяки нашим науковцям, які системно працювали над своєю темою. Вони протягом багатьох років зуміли сформувати потужні наукові школи, які досліджують проблематику, яка сьогодні вирізняє нас серед університетів України, і завдяки чому про нас знають наші колеги в Європі та світі. Сьогодні наші завдання є значно складнішими. Нам потрібно втриматися у своїй десятці та знайти потенційно сильних партнерів в першу чергу в ЄС. Нам потрібна кількість, яка б перейшла у якість. Ми докладемо чималих зусиль, щоб допомогти тим, які хочуть працювати та які знаходяться на роздоріжжі. Закликаю усіх до осмислення тих процесів, які відбуваються в університеті і окреслення тих чітких цілей, які допоможуть нам мати новий поступ у науці!», – зазначив ректор.

Далі, у межах програми пленарного засідання, з доповідями виступили науковці університету – доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри початкової освіти педагогічного інституту Ірина Гуменюк, на тему «Методика навчання української мови за професійним спрямуванням: сучасний стан і перспективи розвитку» та доктор педагогічних наук, професор кафедри початкової освіти Лариса Сливка, з доповіддю «Здоров’язбережувальне виховання учнів загальноосвітніх шкіл Польщі (ХХ – початок ХХІ століття): теорія і практика».

Учасники звітної наукової конференції у ході обговорення доповідей відзначили актуальність їх тематики, процеси розвитку проблем та їх вирішення. Плідною взаємодією та обміном думками науковці внесли вагомий внесок у загальне розуміння найважливіших аспектів наукової роботи. Ця конференція стала важливим кроком у зміцненні наукової спільноти університету та сприятиме подальшому розвитку науково-дослідницької діяльності.

Впродовж 2-4 квітня відбудуться пленарні засідання секцій та засідання під секцій у навчальних підрозділах. 5 квітня – підсумкове засідання керівників секцій.