Зустріч ректора з Послом України у Хорватії Василем Кириличем

Сьогодні у Загребі ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда відвідав Посольство України у Хорватії та зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Республіці Хорватія Василем Кириличем.

Робочий день української дипломатичної місії у Загребі щоранку починається з хвилини мовчання для вшанування пам’яті загиблих унаслідок російської збройної агресії і запалення свічки. До церемонії було запрошено ректора.

Посол України Василь Кирилич надає цій традиції глибокого змісту: кожен українець, який працює на державній службі закордоном, має докладати всіх зусиль, аби пришвидшити Перемогу у війні, у якій щодня гинуть захисники і мирне населення України.

Після вшанування памʼяті загиблих ректор Ігор Цепенда звернувся з короткою промовою до працівників Посольства. Він розказав про роль Прикарпатського університету у регіоні, про стратегію і місії, які він виконує. Зокрема, щодо допомоги силам оборони України. Він подякував Послу і українським дипломатам за професіоналізм і ту, на перший погляд, невидиму роботу, яку вони виконують задля Перемоги.

Під час розмови з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Республіці Хорватії Василем Кириличем було обговорено широкий спектр питань, серед яких розширення можливостей співпраці університетів України та Хорватії. Зокрема, проведення спільних реабілітаційних заходів для військовослужбовців, розширення студентського обміну у рамках програм Європейського Союзу, а також реалізацію спільних наукових проєктів.

Сторони також висловили щире зацікавлення у співпраці та обмінялись ідеями і баченнями взаємодії.