Майстер-клас з ювелірного мистецтва «Сонце правди»

На кафедрі методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Прикарпатського національного університету відбувся майстер-клас з ювелірного мистецтва «Сонце правди», який провів старший викладач кафедри Віталій Городецький. Знайомство з тонкощами виготовлення ювелірних прикрас розпочалось в ювелірній майстерні, де викладачем було продемонстровано чимало технологічних процесів обробки металу для учнів з Долинської художньої школи та ГО «Студія мистецтв», директором та засновницею яких є Ірина Дмитрів.

В спільній роботі кожен з учасників виготовив згарду «Сонце правди» за мотивами гуцульського металірства. Захоплюючий процес створення воскових моделей, розплавлення та лиття, живе спілкування з майстром ювелірного мистецтва викликало чимало позитивних емоцій в учнів, які не тільки здобули практичний досвід, а й пізнали естетику філігранної роботи над ювелірною прикрасою.

Досвід та талант викладача Віталія Городецького – яскравий приклад професійної діяльності, що має вагоме значення для підготовки майбутніх художників-педагогів. На його думку: «В практичній роботі над ювелірною справою ми вчимось технічно правильно виконати процеси обробки металів. На давніх взірцях ювелірних виробів вивчаємо знакову систему духовної спадщини Галицько-Волинського князівства. Розплавлений та загартованим метал на вогнищі формує не тільки ювелірні форму, а й ваш внутрішній стрижень митців, що здатні здивувати світ».

Учасниця майстер-класу відзначила: «Поставлено високі критерії роботи і сьогоднішнє наше творче спілкування запам’ятається на все життя. Я тепер розумію, як треба любити те, що робиш».

Кафедра методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ПНУ вітає усіх учасників творчого процесу та запрошує на навчання за освітньою спеціальністю 014.12 Середня освіта (Образотворче мистецтво).