Університетські хіміки надаватимуть сучасні технології підприємствам

11 квітня ректор університету, професор Ігор Цепенда підписав Угоду про співпрацю з директором компанії “КОФІЛАБГРУП” Тарасом Бойчуком. На церемонії підписання також були присутні професор кафедри хімії Сергій Курта, завідувач навчальних лабораторій кафедри Вікторія Рібун, студентка Марія Пенгрин, співвласник “КОФІЛАБГРУП” Тарас Войтків.

Завдяки угоді про партнерство на базі кафедри хімії факультету природничих наук нашого університету будуть проводитися сучасні спільні наукові дослідження з обсмажування зерен кави.

Як зазначив під час двосторонньої зустрічі ректор університету Ігор Цепенда в одній із лабораторій кафедри хімії під керівництвом професора Сергія Курти вже не перший рік проводяться дослідження властивостей і способів екстракції кави.

Угода про співпрацю між Прикарпатським національним університетом та “КОФІЛАБГРУП” щодо розвитку наукового та інноваційного потенціалу дозволяє запроваджувати дуальну форму навчання здобуття вищої освіти для наших студентів, яка передбачає поєднання навчання в університеті з навчанням на підприємствах для набуття певної кваліфікації.