Доцент університету Марія Ткачівська виступила з лекцією в Посольстві України в Німеччині (м.Берлін)

Днями завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу факультету історії,політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету, доцентка Марія Ткачівська виступила із німецькомовною лекцією  «Die Ukraine von A bis Z» (witzig, würzig, interessant) у Посольстві України в Німеччині (м.Берлін). Захід відбувався в рамках наукового лекторію «Наука з перших вуст», організованого Німецько-українським академічним товариством.

Послухати науковицю прийшли працівники Посольства, викладачі та студенти німецьких університетів, підприємці, представники української громади Берліна, журналісти.

Із вітальними словами виступили другий секретар Посольства Олег Соколовський та координатор Реґіональної групи Берлін-Бранденбург Німецько-українського академічного товариства Міжнародної Української Академічної Мережі Олеся Лазаренко.

Під час лекції Марія Ткачівська розповіла цікаві реалії життя українців, які слід сприймати серйозно, почасти з гумором, але не крізь лупу критики. Саме такою є її книга «Україна від А до Я» (дотепно, гостро, із перчиком), написана німецькою мовою. Лекторка продемонструвала учасникам заходу на прикладах динаміку змін, які відбулися в Україні за останні 5 років.