Навчальні семінари провели фахівці з США

Наш університет традиційно приймає у своїх стінах делегацію фахівців з психічного здоров’я, що представляють Oregon Health & Science University Foundation (США). Візит американських гостей відбувається на запрошення НД Центру когнітивної психології та психотерапії Наукового парку «Прикарпатський університет», Сьогодні фахівці з США розпочнуть проведення тематичних навчальних семінарів для українських фахівців “Психічне здоров’я підлітків: досвід США для України”. Заходи триватимуть впродовж 26-29 вересня. 

Цьогорічний візит американських колег присвячений обговоренню науковцями, практиками й студентами з усієї України проблем ранньої діагностики нейророзвиткових розладів, науково-обґрунтованих підходів до надання допомоги дітям і підліткам з опозиційно-викличною поведінкою, особам, що відчувають труднощі гендерного вибору, дітям з аутизмом з метою покращення їх мовленнєвого розвитку й навичок самоорганізації.

Гості зі США також підготували потрібну інформацію щодо інклюзії та організації дозвілля для батьків дітей з аутизмом. 

У рамках програми навчальних семінарів працюватимуть три секції. Зокрема, «Розвиток мовленнєвих навичок у дітей з розладами спектру аутизму”. Лектор Др. Ханна Сенфорд Келлер, модератор кандидат психологічних наук, доцент Надія Когутяк. У секції “Диференційна діагностика ранніх нейророзвиткових розладів, та Особливості підліткового дозрівання у дітей з розладами спектру аутизму. Високофункціонуючий аутизм” з лекцією виступить  професор  Роберт Нікель, модератор – Юрій Сидорик. Ще одна секція “Науково-доказові методи діагностики та психотерапії опозиційно викличної поведінки дітей і підлітків» та Психологія трансгендеру: науково-обґрунтовані підходи”. Лектор – Др. Лінда Шмідт, модератор – Володимир Мицько.

Варто зазначити, що до організації заходів долучилися також і активні діячі громадської організації «Центр психічного здоров’я і реабілітації – СОФІЯ».