Команда Прикарпатського університету стала призером всеукраїнських змагань з перегонів автономних роботів

Всеукраїнські змагання з перегонів автономних роботів за Кубок Львівської політехніки пройшли нещодавно на базі Національного університету «Львівська політехніка».  Метою цієї традиційної видовищної спортивно-технічної пригоди є стимулювання творчого, інтелектуального та духовного розвитку студентської молоді, популяризація робототехніки, інформаційних технологій та прикладного програмування.

Цьогоріч, для участі у змаганнях зареєструвалося 28 команд, та лише 16 з них успішно пройшли сертифікацію і вийшли у півфінали. За результатами півфіналу було обрано 6 фіналістів, до яких увійшла і команда Прикарпатського національного університету у складі студентів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Сергія Хортюка та Олега Риснюка. Керівник команди – завідувач кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики Микола Козленко.

Цьогоріч основним завданням для учасників конкурсу була розробка діючої моделі автономного робота-автомобіля (у масштабі 1:10). За умовами змагань, система повинна базуватися на штучному інтелекті, що може самостійно знайти правильну траєкторію руху, використовуючи вбудовані датчики та камери, якнайшвидше подолати десять кіл траси і успішно перетнути фінішну пряму.

За результатами заїзду команда Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника здобула II-е місце. Призерами також стали команди Харківської політехніки, Черкаського технологічного університету, Одеської політехніки і Галицького коледжу (м. Тернопіль). Переможцями всеукраїнських змагань з перегонів автономних роботів стала команда Національного університету «Львівська політехніка». Переможці та призери отримали медалі і призи від ІТ-компанії GlobalLogic та інженерно-консалтингової BIIR.