Предметна студентська олімпіада: визначилися найкращі знавці китайської мови

Усна олімпіада з китайської мови “Китайський міст” серед студентів університету відбулася цими днями. Її організаторами виступили старша викладачка кафедри загального та германського мовознавства факультету філології Ірина Ілійчук, волонтерки-практикантки Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету Джан Юен Юен, Джао Фан та Фан Джу мін.

Знання студентів-китаїстів оцінювало журі у складі: волонтерок-практиканток Джан Юен Юен, Джао Фан, Фан Джу мін; викладачки кафедри іноземних мов Ксенії Лисак; студенток-китаїсток Христини Сеньків та Галини Якимик, котрі свого часу брали участь у Всеукраїнській олімпіаді “Китайський міст”2017,2018рр.

Програма усної предметної олімпіади складалася з 3-х етапів: перший – розповідь на одну з поданих тем (тривалість виступу – до 1 хв); другий – відповідь на 4 питання (з 50-ти запропонованих), пов’язаних з культурою, економікою, історією, географією, побутом Китаю; третій – продемонструвати чи розповісти про свій талант, який якимось чином пов’язаний з Піднебесною. 

Основними критеріями оцінювання, за рішенням журі, була правильна вимова, зміст теми, поведінка на сцені, загальне враження учасників. Всі студенти-учасники олімпіади заздалегідь добре підготувалися і впевнено йшли до перемоги. У їх виконанні прозвучали пісні китайською мовою, були продемонстровані китайські танці, гра на скрипці та традиційному музичному китайському інструменті- хулуси.

Ото ж, найкращі знання з китаїстики продемонструвала студентка другого курсу факультету іноземних мов Юлія Сичик. Як переможниця предметної університетської олімпіади вона представлятиме Прикарпатський університет на Всеукраїнській олімпіаді, як відбудеться в Києві в квітні 2020 року.  Призерами олімпіади стали – студентка II курсу факультету іноземних мов Анна Лавринович (2 місце) та студентка III курсу факультету іноземних мов Софія Остафійчук (3 місце). Усі учасники олімпіади були нагороджені грамотами.