Науковці університету представили оновлену редакцію проекту Літопису природи

Сьогодні в університеті відбулося представлення проекту оновленої редакції Літопису природи для співробітників природних і біосферних заповідників і національних природних парків України. Даний проект розроблений науковцями Прикарпатського університету у співпраці з вченими Інституту екології Карпат, Інституту біології південних морів імені О.О. Ковалевського, Інституту морської біології.

“Наші науковці підготували проект оновленої редакції Літопису природи для співробітників природних і біосферних заповідників і національних природних парків України. Документ зроблено з урахуванням вимог і рекомендацій міжнародних природоохоронних договорів. Це наша спільна співпраця з колегами Інституту екології Карпат, Інституту біології південних морів імені О.О. Ковалевського, Інституту морської біології. Ми давно співпрацюємо з установами природо-заповідного фонду України, здійснюючи науковий супровід різних проектів. Адже Прикарпатський одним із перших в Україні отримав ліцензію за спеціальністю «Заповідна справа» та готує професіоналів для роботи у цій сфері”, – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

У рамках заходу відбулося обговорення проекту, в якому взяли участь викладачі та студенти факультету природничих наук нашого університету,  представники установ природо-заповідного фонду України.

“Літопис природи є науковим звітним документом для установ природо-заповідного фонду загальнодержавного і міжнародного значення, тому таке обговорення є важливим кроком на шляху розвитку заповідної справи і її наближення до міжнародних стандартів”, – зазначила завідувачка кафедри біології та екології факультету природничих наук Мирослава Миленька під час представлення нової концепції Літопису.

 У рамках заходу також пройде семінар-тренінг за участю науковців Інституту екології Карпат, Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного та Інституту зоології імені І.І. Шмальгаузена.