Університет допоможе підвищити кваліфікацію вчителів гірських шкіл регіону

Сьогодні відбулося підписання угод про співпрацю Прикарпатського університету з закладами освіти гірських населених пунктів області – Гутівським навчально-виховним комплексом Богородчанського району та Білоберізькою ОТГ Верховинського району, до якої входить 7 закладів освіти ( Білоберізький ліцей, Устеріківська гімназія, Барвінківська початкова школа, Хороцівська початкова школа, Цівівська початкова школа, Білоберізький заклад дошкільної освіти «Теремок», Устеріківський заклад дошкільної освіти «Вишиванка»).

Основним акцентом такої співпраці є підвищення кваліфікації вчителів, вдосконалення їх педагогічної майстерності та якісна підготовка здобувачів освіти. Про це йшлося під час зустрічі ректора університету Ігоря Цепенди з директором Гутівського навчально-виховного комплексу Богородчанського району Володимиром Георгеєм.

 «Університет однією з своїх місій бачить спрямування освітнього і наукового потенціалу на розвиток і зміцнення нашого регіону. Ми чимало робимо задля цього. Зокрема, зараз дуже важливо в контексті реалізації Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки та однієї із ключових реформ «Нова українська школа» спрямувати наші зусилля на розвиток освіти Прикарпаття», – сказав у ході розмови ректор університету.

Саме з цією метою, як зазначив ректор, 15 січня розпочалися триденні курси «Цифрова та медійна компетентність педагога» підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів освіти Білоберізької ОТГ. У них беруть участь більше чотирьох десятків місцевих вчителів. Тренерами виступили викладачі університету – Галина Михайлишин, докторка філософських наук, професорка, проректорка з науково-педагогічної роботи; Олена Будник, докторка педагогічних наук, професорка, директорка Центру інноваційних освітніх технологій “PNU-EcoSystem”, тренерка Нової української школи; Інна Червінська, кандидатка педагогічних наук, доцентка; Тетяна Близнюк, кандидатка педагогічних наук, доцентка; Михайло Котик, інженер-програміст І категорії Центру інноваційних освітніх технологій “PNU-EcoSystem”, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки, фахівець з робототехніки та 3D моделювання.

Під час проведення курсів учасники мають можливість спілкуватися як очно, так і онлайн через платформу pu.webex.com університетського Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН. Зокрема, до роботи заходу в онлайн режимі доєднався ректор університету Ігор Цепенда. Звертаючись до вчителів він підкреслив важливість об’єднання наукового і педагогічного потенціалу регіону з метою підвищення мотивації навчальної діяльності здобувачів освіти, якості освіти учнівської та студентської молоді, формування інтересу до навчання, здобуття вищої освіти.