Далі розширюємо співпрацю з університетами Європи

17 січня ректор університету, професор Ігор Цепенда провів зустріч з представниками делегації Опольського Університету (Республіка Польща) – доктором Лехом Рубішом, директором Інституту наук про політику та адміністрацію Опольського університету, доктором Адамом Дросіком, деканом Відділу наук про політику та соціальну комунікацію Опольського університету, доктором Евою Ґановіч, керівником кафедри регіональних досліджень Опольського університету.  На ній також були присутні проректорка з наукової роботи Прикарпатського університету Валентина Якубів, завідувач кафедри політичних інститутів та процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин професор Василь Марчук, завідувач кафедри політології факультету історії, політології і міжнародних відносин професор Василь Климончук. 

У ході розмови сторони обговорили перспективи співпраці і намітили механізми її реалізації між обома інституціями  в освітньому та науковому напрямках. Зокрема, йшлося про співпрацю в рамках програми ЄС Еразмус + КА1 з академічної мобільності, обмін публікаціями у  відомчих наукових виданнях, реалізацію спільних проєктів.

Під час двосторонньої зустрічі також обговорювалося питання участі студентів Прикарпатського університету у магістерській програмі «Європа», яку Інститут наук про політику та адміністрацію Опольського університету реалізує разом з німецькими та французькими університетами.

Ректор Ігор Цепенда поділився досвідом роботи фахівців університету над проєктами, зокрема щодо співпраці з місцевими територіальними громадами на прикладі Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ  ЗМІН», реалізації наукових досліджень в галузі біохімії, спільного проєкту з Варшавським університетом з відновлення обсерваторії на г.ПопІван.