Магістрант Віталій Крамар став переможцем міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2020»

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2020» щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association у співробітництві з науковим журналом Central European Researchers Journal за напрямами: економіка і управління, харчова наука і технології, інформаційні технології, автоматизація і робототехніка, енергетика і енергоефективність, екологія та охорона навколишнього середовища.

Цьогоріч на перший етап конкурсу було подано 202 роботи, у тому числі 57 робіт з зарубіжних університетів. Роботи надійшли з 29 закордонних університетів таких країн як Франція, Греція, Китай, Македонія, Литва, Польща, Словаччина, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Білорусь і Молдова. На першому етапі конкурсу відбулося рецензування робіт членами журі , до складу якого входять науковці з 19 країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Латвія, Туреччина, Ізраїль, Китай, Румунія, Грузія, Польща, Словаччина, Казахстан, Азербайджан, Болгарія, Молдова, Білорусь, Україна. На підставі рецензій та відкритого обговорення наукових робіт у скайп-режимі, журі кожного з напрямків більшістю голосів прийняло рішення щодо визначення фіналістів.

Відрадно зазначити, що за результатами конкурсу в галузі «Економіка та управління» переможцем став магістрант спеціальності «Економіка (Економічна кібернетика)» економічного факультету Прикарпатського університету Віталій Крамар. Він нагороджений дипломом I ступеня. Назва його роботи – «Models of analysis and forecasting of monetary policy parameters». Конкурсна робота отримала рейтинговий бал – 95. Науковий керівник – Андрій Пілько, доцент кафедри економічної кібернетики. Загалом в цій галузі знань на конкурс надійшло 58  англомовних наукових робіт, з яких 3 отримали найвищі бали.

Джерело :

http://isc.onaft.edu.ua/wp-content/uploads/sites/50/2020/04/2-etap-Ekonomika.pdf