Андерсенівська наукова конференція пройшла онлайн

28 травня в університеті відбулася наукова відео-конференція з міжнародною участю «Творчість Ганса Крістана Андерсена: реалії ХХІ століття». Організатором заходу виступила кафедра світової літератури і порівняльного літературознавства факультету філології нашого університету з ініціативи кандидатки педагогічних наук, доцентки Алли Мартинець.

В онлайн-форумі взяли участь науковці, методисти, викладачі регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти, вчителі зарубіжної літератури загальноосвітніх закладів І–ІІІ ступенів, працівники органів управління освітою, студенти-філологи, старшокласники  та представники закладів вищої освіти закордону – Гуманітарного факультету Стамбульського університету (Туреччина), Мінського державного лінгвістичного університету (Білорусь).

Модерував захід завідувач кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства факультету філології, професор Ігор Козлик.

Відкрив наукову онлайн-конференцію вітальним словом ректор університету, професор Ігор Цепенда. У своєму відеозверненні до учасників, яке він зробив, знаходячись в той час на висоті 1880 м над рівнем моря на маршруті до гори Попіван, відзначив актуальність проведення заходу та побажав плідної роботи. 

Учасників заходу також вітали проректорка з наукової роботи, професорка Валентина Якубів,  декан Факультету філології, професор Роман Голод, завідувач кафедри зарубіжної літератури Мінського державного лінгвістичного університету, доцент Юрій Стулов.

Пленарне засідання експозитивно позначило основні тематичні вектори, які були розгорнуті у виступах на трьох тематичних блоках: «Духовний потенціал літературно-художньої спадщини письменника», «Г. К. Андерсен дітям», «Вивчення творчості Г. К. Андерсена в освітніх закладах України». 

Загалом робота наукового форуму відбувалася у площині ідеї органічного поєднання напрацювань філологічної науки, методики викладання літератури у вишах і загальноосвітніх закладах різних ступенів та актуального досвіду шкільної роботи вчителів-словесників. Кожен з учасників наукової онлайн-конференції отримав в електронному вигляді відповідний сертифікат. За підсумками роботи наукового форуму заплановано видати збірник матеріалів та тез виступів.