“Цікаві канікули-2020”: наші викладачі та студенти провели онлайн-заняття для школярів

У рамках програми проєкту “Цікаві канікули-2020” в Університеті  обдарованої дитини, який діє Науковому парку Прикарпатського національного університету, за допомогою платформи zoom відбулися цікаві та пізнавальні заняття й майстер-класи, зокрема, в таких напрямах: освітньо-розвивальному (Школа креативних ідей «Happi Hobbi»); фізично-оздоровлювальному (Школа олімпійського резерву, «У гостях у лікаря»); мистецькому (Школа живопису, Школа «Умілі ручки», Школа танцю); загальнотехнічному (Екошкола та ін.). Їх провела команда волонтерів проєкту, активно впроваджуючи ідеї концепції «Нова українська школа», міжпредметні зв’язки, інтегровані заняття, інноваційні методи навчання тощо, ґрунтуючись на засадах коучингу.

Так, в школі мистецького циклу «Умілі ручки», очільницею якої є доцентка кафедри педагогіки початкової освіти Оксана Цюняк, пройшли тематичні онлайн-заняття  «Гармонія творчості. Аплікація з тканини “Деревце щастя”» та «Мій кольоровий камінець». Перше провели магістрантки педагогічного факультету Василюк Богдана та Данилишин Галина, друге – студентка ІІІ курсу педагогічного факультету Богдана  Славська. На початку заняття надзвичайно талановиті учасники проєкту  ділилися своїми думками про щастя, шукали відповідь на запитання: “Що таке щастя?». Діти ознайомилися із прийомами безпечної роботи з інструментами, необхідними під час роботи з тканиною. Матеріалами для роботи слугувала тканина різної фактури, що використовувалася для створення аплікації. Запропонована техніка сподобалася учасникам майстер-класу. Вихованці Університету обдарованої дитини із захопленням створювали на полотні в неймовірному різнобарв’ї «деревця щастя». Не менш цікавою для дітей була техніка малювання нестандартним способом «Мій кольоровий камінець». Діти дізналися, що навіть звичайні камінці можна перетворити на витвір мистецтва і вони можуть не лише прикрасити інтер’єр, а й стати гарним подарунком. 

Доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Михайло Гнатюк під час занять в “Школі живопису” провів для школярів майстер-клас з малювання метеликів. 

Керівниця Школи креативних ідей «Happy Hobby», доцентка кафедри педагогіки початкової освіти Любомира Ілійчук разом зі студентами групи ПО-21 Тернівською Оленою і Томин Іриною продемонстрували дітям креативні техніки малювання на воді. Окрім цього школярі мали нагоду онлайн спостерігати за цікавими дослідами, а також зробити  паперові квіти, які «розцвітають на воді». У процесі проведення заняття учасники проєкту отримали багато позитивних вражень і емоцій. 

У рамках програми мистецької майстерні, очільницею якої є доцентка кафедри педагогіки початкової освіти Галина Русин, для дітей відбувся танцювальний інтенсив від професійного хореографа, студентки Олени Довгої. У ході онлайн-заняття учасники проєкту розпочала вивчати запальний сучасний танок.

«Рухова активність дітей дуже важлива, коли заняття проводяться онлайн, – зазначила очільниця проєкту «Університет обдарованої дитини» професорка кафедри педагогіки початкової освіти Галина Білавич, – тому ми прагнемо укласти розклад занять так, щоб щодня у дітей було заняття, спрямоване на фізичний розвиток. До прикладу, у понеділок – Школа танцю, у вівторок, четвер – Школа олімпійського резерву”.

Спортивне онлайн-заняття, яке провели доцентка кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту, майстер спорту України з дзюдо Світлана Мальона та магістрант Назар Дуркало,  припало до душі дітям, які охоче виконували комплекс фізичних вправ. 

Цікавим для вихованців Університету обдарованої дитини було онлайн-заняття, яке провела лікарка-інтерн Івано-Франківської обласної дитячої лікарні (спеціальність «Педіатрія»), викладачка кафедри патофізіології Івано-Франківського національного медичного університету Марія Полюк. Вона поділилася з дітьми секретами, як бути здоровим та доступно розповіла про вітаміни, які корисні для організму. 

Попереду вихованців Університету обдарованої дитини  чекає насичена програма всебічного розвитку особистості,  яку забезпечить команда волонтерів та створить усі умови, щоб «Цікаві канікули – 2020» стали для дітей незабутніми!

Детальніше про проєкт «Цікаві канікули – 2020» від Університету обдарованої дитини – тут: https://kidsuniver.blogspot.com/

З розкладом занять можна ознайомитися тут: 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KePpqvVvXdGt9IBJCtD3R4NaggGGKGRhM0SYOU-rhvs/edit#gid=0