Четверо науковців університету отримають державне фінансування на свої проєкти

Наукова рада Національного фонду досліджень України днями затвердила рейтингові списки проєктів учасників-конкурсів «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» та «Наука для безпеки людини та суспільства». У першому конкурсі рекомендований конкурсною комісією прохідний бал для проєктів-переможців – 87.3, а у другому – 83.1. 

Відрадно зазначити, що у конкурсі «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» перемогли проєкти наших науковців – професора Андрія Загороднюка (“Симетрії в алгебраїчних та топологічних структурах на нескінченновимірних аналітичних многовидах та їх можливі застосування”), професора Володимира Коцюбинського (“Асиметричні суперконденсатори з водним електролітом на основі нанокомпозитів оксиди заліза і нікелю / відновлений оксид графену та мікропористого вуглецю”) та доцентки Марії Байляк (“Інтермедіати фенілпропаноїдного шляху як речовини для продовження тривалості і якості життя”). 

В іншому конкурсі  – «Наука для безпеки людини та суспільства» – переміг проєкт доцента Дмитра Господарьова (“SARS-COV-2-індуковані структурні і імунні порушення в органах-мішенях: пошук предикторів важкості перебігу і прогнозування ризиків виникнення ускладнень”).

Тож, за результатами конкурсів науковці Прикарпатського університету отримають 30 млн. 100 тис. 560 грн. на реалізацію своїх наукових досліджень.

Вітаємо наших науковців з перемогою і бажаємо успіхів у реалізації проєктів!!!