Пропагуємо бадмінтон!

У рамках традиційного навчального збору факультету фізичного виховання та спорту студенти Прикарпатського університету мали нагоду навчитися грати у бадмінтон за міжнародною програмою Shuttle Time University Course.

Цікаві тренування у спортивно-оздоровчому комплексі Прикарпатського університету «Смерічка» провів тьютор Андрій Огнистий – викладач, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Прикарпатський університет з ініціативи ректора Ігоря Цепенди докладає багато зусиль для популяризації цього олімпійського виду спорту. Адже ця динамічна гра здатна поліпшити як фізичну форму, так і рефлекси гравця, підвищити швидкість його реакцій. У повсякденному житті, навчанні та інших видах спорту подібні навички будуть не зайвими. Саме з цієї причини бадмінтон потрапив у програму підготовки космонавтів NASA. Постійна і неймовірно швидка зміна вектора і швидкості волана розвиває вкрай високу швидкість прийняття рішень, що може навіть врятувати життя в критичній ситуації.

В університеті вже обладнано майданчик для бадмінтону й заплановані подальші кроки для того, щоб охопити цим видом спорту якомога більше студентів та викладачів.