Студент-призер Чемпіонату світу з самбо пообіцяв стати чемпіоном світу

Ректор університету Ігор Цепенда сьогодні особисто привітав студента-чемпіона Андрія Лайщука. На Чемпіонаті світу з самбо, який пройшов днями в Сербії, Андрій завоював бронзову медаль у дорослому чемпіонаті у ваговій категорії  57 кг та виконав норматив Майстра спорту України міжнародного класу.

«Я переконаний, що перемога на змаганнях світового рівня дуже важлива не лише для університету, а й для України. Втішаємося з цього успіху. З іншого боку – це є підтвердження концепції університету щодо співпраці з відомими спортивними школами Прикарпаття, які продовжують свою роботу в університеті. Їхні вихованці і тренери є цьому яскравим прикладом. Зокрема, на прикладі Надвірнянської школи самбо ми переконуємося, що є тяглість цієї співпраці», – зазначив ректор.

Під час зустрічі зі студентом-чемпіоном та його тренерами Андрієм Микитиним, старшим тренером молодіжної національної збірної команди України з самбо та Сергієм Курилюком, тренером-психологом, доцентом кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту факультету фізичного виховання і спорту ректор обговорив аспекти подальшої підтримки з боку університету кращих студентів-спортсменів та перспективи розвитку самбо в  Прикарпатському.

Ректор університету Ігор Цепенда подякував чемпіонові та його тренерам за їх наполегливу працю та побажав нових високих спортивних досягнень.

«Я бачу в Андрієві великий потенціал, його наполегливість і надалі підкорювати спортивні вершини. Впевнений, що він не раз ще нас порадує своїми високими досягненнями. Адже в такому юному, 20-ти річному віці, стати в дорослому чемпіонаті світовим призером – це дуже високий результат», – сказав тренер Андрій Микитин.

Він також подякував ректору університету за підтримку та сприяння в підготовці спортсмена до змагань.   

«Це не перші мої змагання. Я довго йшов до цього високого результату. Хоча було нелегко, адже це дорослий чемпіонат, а не юніорський чи юнацький. Мій поєдинок за перемогу я провів з французьким самбістом і за 2 хвилини до кінця поєдинку я зумів побороти свого суперника», – розповів під час зустрічі Андрій Лайщук.   

Андрій у розмові з ректором також зізнався, що мріє стати чемпіоном світу і запевнив, що для цього прикладе максимум зусиль та праці, щоб його мрія стала реальністю.