Професорка Оксана Кондур взяла участь у міжнародній панельній дискусії

У рамках співпраці з Українським Вільним Університетом (м.Мюнхен, Німеччина) та на запрошення ректорки УВУ, професорки Марії Пришляк днями декан педагогічного факультету, професорка Оксана Кондур взяла участь у черговій панельній дискусії про Україну в рамках відзначення ювілейного року – 100-ліття УВУ.

Учасниками онлайн-панелі «Між «насамперед Росія» та «насамперед безпека»: Україна та зміна пріоритетів ЄС і НАТО?» були представники майже 70 різних країн світу. Зокрема, Andrius Kubilius – литовський політик, депутат Европарламенту, член парламентської групи з питання співпраці з Україною, та Viola von Cramon – німецька політикиня, депутатка Европарламенту, одна із засновників APOLLO (Робоча група з Проєктів у екології, сільському господарстві та розвитку країн в Східній Европі), заступниця голови делегації Європарламенту з асоціації з Україною.

Вітальним словом розпочала захід ректорка УВУ,  професорка Марія Пришляк. 

У контексті тематики панелі учасники обговорили низку важливих питань, зокрема, щодо міжнародної політики та безпеки.

Як зазначила професорка Оксана Кондур надзвичайно важлива увага наукової та політичної світової спільноти до зовнішньополітичної ситуації щодо нашої держави.

Учасники дискусії наголошували, що питання безпеки та територіальної єдності України тісно пов’язане із безпекою Європи.