Євро брейн-ринг до Дня Європи в Україні

Традиційно у третю неділю травня в Україні відзначається день Європи – свято, яке офіційно запроваджене в нашій державі як символ єдності та спільного майбутнього з Європейським Союзом.

14 травня у Палаці Потоцьких Управління міжнародних зв’язків, туризму  та промоції виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Інформаційний центр ЄС Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провели Євро брейн-ринг.

В святковій грі взяли участь школярі з шістьох франківських ліцеїв. Учні поділилися на команди та вигадали креативні назви: «Клуб Є», «Монреаль», «Віва», «Ніхто,крім нас», «Євро фенікс», «Не велика п’ятірка» та збірна команда ліцеїстів «Номер сім». Гра проходила в два тури, в кожному з яких учні відповіли на 10 питань на європейську тематику.

За словами директора Інформаційного центру ЄС Наталії Марчук, школярі змагалися в знаннях про європейські країни для кращого розуміння цінностей об’єднаної Європи. Питання були складені таким чином, щоб зацікавити школярів пізнавати культуру та традиції в країнах ЄС не тільки через теоретичне навчання, а й через традиції, кухню, особливості менталітету європейських народів.

Переможцями Євро брейн-рингу стала команда ліцею імені І.Пулюя. Друге місце посіли команди Ліцею ім. Шухевича та Ліцею №7. Третє місце розділили команди Ліцею №13 та Ліцею №3. Школярі отримали призи від Представництва ЄС в Україні. На завершення школярі висловили подяку організаторам свята та усім, хто прийшов їх підтримати.