В Івано-Франківському фаховому коледжі відкрили спортивну секцію з бадмінтону

Завдяки активній діяльності обласної спортивної студентської спілки, Федерації бадмінтону України в Івано-Франківській області за підтримки Федерації бадмінтону України на Прикарпатті в межах програми розвитку бадмінтону відкрито низку майданчиків для гри з цього виду спорту. Зокрема, на території закладів вищої освіти, загальноосвітніх навчальних закладів та спортивних шкіл.

Спортивну секцію з бадмінтону відкрили сьогодні і в одному із структурних підрозділів Прикарпатського національного університету –  Івано-Франківському фаховому коледжі. Ініціаторкою і організаторкою урочистого заходу виступила керівниця фізичного виховання коледжу Олена Мельник.

В урочистостях брали участь Ігор Цепенда, ректор Прикарпатського університету, голова Ради спортивної студентської спілки в Івано-Франківської області, голова обласної Федерації бадмінтону України;  Світлана Нестеренко, заступниця директора Івано-Франківського фахового коледжу; Богдан Лісовський, завідувач кафедри теорії  та методики фізичної культури факультету фізичного виховання і спорту ПНУ, заступник голови обласної Федерації бадмінтону України; Степан Хопта, директор спортивного клубу «Наука» ПНУ; Вікторія Остапчук, заступниця директора спортивного клубу «Наука» ПНУ; викладачі навчальних дисциплін «Фізична культура» та «Фізичне виховання» коледжу та студенти.

«Спортивна студентська спілка намагається максимально розширити коло учасників, які цікавляться бадмінтоном та іншими видами спорту. Адже спорт високих досягнень не можливий без масового спорту. Чим більше молодих людей різного віку ми будемо задіювати до спорту, тим, я переконаний, ми будемо мати великі успіхи, зокрема, на олімпіадах», – зазначив Ігор Цепенда.

Заступниця директора Івано-Франківського фахового коледжу Світлана Нестеренко під час виступу зауважила, що у навчальний процес з фізичного виховання у коледжі активно впроваджуються заняття з різних видів спорту.   

«Авторським колективом Івано-Франківського фахового коледжу спеціально для спортивної секції з бадмінтону розроблено методичні рекомендації щодо проведення  занять. Матеріально-технічні можливості за підтримки керівництва університету у нас є. Тож, запрошуємо усіх охочих студентів долучатися до доброї ініціативи», – сказала Світлана Нестеренко.

На завершення урочистої частини заходу ректор університету, голова ради спортивної студентської спілки в Івано-Франківської області, голова обласної Федерації бадмінтону України Ігор Цепенда передав для потреб спортивної секції відповідні набори. 

Традиційно відбувся майстер-клас з гри в бадмінтон. Його провів ректор університету Ігор Цепенда зі студентами коледжу.

  • Відкриття спортивної секції з бадмінтону