Триває міжнародний проєкт “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів”

В університеті відбулася чергова онлайн-лекція у межах міжнародного проєкту “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів”, який реалізує кафедра слов’янських мов факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спільно з Інститутом прикладної полоністики Варшавського університету (Республіка Польща). 

Лекція докторки Адріани Прізел-Кані (Яґєллонский університет) зібрала майже 200 учасників. Це – студенти, викладачі та вчителі  з академічних центрів  України. Відкрита лекція на тему:  «Як вчиться мозок?» була присвячена нейробіологічним процесам у контексті вивчення іноземних мов. Лекторка, докторка Адріана Прізел-Каня є асистенткою Інституту польських студій Ягеллонського університету, випускниця полоністики та логопедії, авторка багатьох наукових статей у галузі глотодидактики, підручників для викладання польської мови, а також монографії про розвиток навичок розуміння на слух (2012).

Зазначимо, що проєкт є частиною програми популяризації польської мови Національного агентства академічних обмінів під почесним патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Лекції у межах міжнародного проєкту “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів” будуть проводитися до червня місяця поточного року.  

Як результат проєкту в січні цього року вийшов спеціальний випуск журналу «Poradnik Językowy», виданий Варшавським університетом під редакцією професора Станіслава Дубіша: «Польсько-українська полоністика – мова, література, культура», до якого  увійшли статті польських та українських філологів.

Публікація доступна на веб-сайті журналу:
 http://www.poradnikjezykowy.uw.edu.pl/wydania/poradnik_jezykowy.790.2022.01.pdf