Науковці обговорили перспективи розвитку фізичної культури

19 травня на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася ІІІ Регіональна науково-практична конференція «Фізична культура в школі: стан та перспективи розвитку», в якій взяло участь близько 120 учасників: науковців, викладачів та вчителів фізичної культури, більшість з яких – випускники факультету фізичного виховання і спорту ПНУ.  Організатором конференції виступила кафедра теорії та методики фізичної культури факультету фізичного виховання і спорту. Захід проходив у форматі онлайн.

Перед початком конференції учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих захисників України, котрі віддали своє життя у боротьбі з російським агресором. Далі з вітальними словами виступили ректор університету, професор Ігор Цепенда, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців, завідувач кафедри теорії та методики фізичної культури Богдан Лісовський. Останній виступив модератором онлайн-конференції.

“Переконаний в тому, що кожен з вас має методики, які дозволяють функціонально розвиватися молодій людині для того, щоб вона була в добрій формі. Тому такі конференції є особливо важливими, і з точки зору обміну думками, ідеями, новими методиками, досвіду, і з точки зору  формування когорти тих, хто об’єднані спільною метою допомагати людям вести здоровий спосіб життя”, – зазначив ректор Ігор Цепенда.  

Робота наукового форуму відбувалася у межах пленарного та секційного засідань. Із пленарними доповідями виступили відомі науковці: Галина Коломоєць, начальниця відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидатка педагогічних наук; Андрій Боляк, заступник голови комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент; Наталія Сороколіт, кандидатка наук з фізичного виховання та спорту, доцентка кафедри теорії та методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського. Вони презентували сучасні тенденції щодо фізичного культури в умовах Нової української школи.

Із доповідями під час секційних засідань виступили студенти, вчителі фізичної культури, аспіранти та колеги-викладачі із Прикарпатського національного університету, Тернопільського національного педагогічного університету, Львівського державного університету фізичної культури, Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”, Херсонського державного університету, Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради.