Співпраця Прикарпатського університету з Університетом прикладних наук у Кобленці (Німеччина)

На днях докторка філософських наук, професорка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Галина Михайлишин взяла участь у зустрічі з адміністрацією Університету прикладних наук у Кобленці – Hochschule Koblenz (м. Кобленц, Німеччина).

Університет-партнера представляли проф. Армін Шнайдер (Armin Schneider), декан факультету соціальних наук; проф. Марк-Ансгар Зайбель (Marc-Ansgar Seibel), заступник декана; проф. Маріон Фелдер (Marion Felder), міжнародний представник від факультету соціальних наук; Олександра Альманн (Alexandra Allmann), Магістр Атріум, викладач спеціальних дисциплін кафедри соціальної роботи; пані Анне Квандер (Anne Quander), керівник Міжнародного офісу університету; Петер-Ервін Янсен (Peter- Erwin Jansen), Mагістр Aтріум, викладач спеціальних дисциплін кафедри соціальної роботи.

Перекладачем працювала Ольга Гельбах – старший викладач Карл-Бенц коледжу (Кобленц, Німеччина), випускниця Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Метою зустрічі стало обговорення напрямів співпраці між двома закладами освіти. Перші кроки в цьому напрямі зроблено професоркою Галиною Михайлишин, яка на запрошення німецької сторони читатиме цикл лекцій для студентів факультету суспільних наук Університету прикладних наук у Кобленці. Відтак, німецькі партнери висловили готовність співпрацювати з Прикарпатським університетом, зокрема, і з кафедрою соціальної педагогіки та соціальної роботи. Так, викладач спеціальних дисциплін кафедри соціальної роботи Петер-Ервін Янсен запропонував прочитати курс лекцій для здобувачів вищої освіти, які навчаються у Прикарпатському національному університеті.

Професор Бундшу висловив зацікавленість у співпраці з Україною та ПНУ і готовий відвідати університет з метою презентації проєкту KOALAS для співпраці шкіл України та Німеччини.

Учасники зустрічі обговорили також питання проведення спільної міжнародної науково-практичної конференції «Теоретичні, методичні та практичні проблеми соціальної роботи» 19 травня 2023 року та можливі програми фінансування для підтримки співпраці, в т.ч. академічної мобільності науково-педагогічних працівників і студентів.