Програма Erasmus+ для студентів-філологів Прикарпатського університету

У весняно-літньому семестрі 2022–2023 навчального року в рамках програми Erasmus+ дві студентки з факультету філології нашого університету Ірина Капущак (ОР магістр) та Юлія Левандівська (ОР бакалавр) перебувають в Академії імені Якуба з Парадижу в Гожові Вєлькопольському (Республіка Польща).

Крім основних предметів, які вибрали студентки з навчального плану, для них було додатково зорганізовано курс польської мови (лектором був доктор Рафал Пєхоцкі), який був спрямований на поглиблення знань з польськї мови, ознайомлення з культурою та традиціями Польщі.

Нетрадиційне заняття проходило у міській публічній бібліотеці з метою ознайомлення зі старовинними томами спеціальної колекції бібліотеки та стародруками, серед яких стародрук Біблії 1551 року та Compendium ferculorum, цікавою для студентів-філологів була збірка страв 1683 року Станіслава Чернецького, яка є першою кулінарною книгою, що збереглася.

Не менш цікаві та корисні заняття з польської мови відбулися в університетській їдальні, де за старим (трохи модифікованим студентами) рецептом із згаданої вище кулінарної книги вони могли власноруч приготувати смачні млинці.