Управління інтернаціоналізацією: німецько-українське академічне співробітництво

Протягом 10-17 березня перекладач відділу міжнародних звʼязків, асистент кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Катерина Кобута взяла участь у воркшопі, який відбувся у Ганновері, Німеччина в рамках програми «Management of Internationalisation: German-Ukrainian Academic Cooperation» («Управління інтернаціоналізацією: німецько-українське академічне співробітництво»).

У рамках міжнародної програми, фінансованої DAAD-German Academic Exchange Services, упродовж року реалізується програма з інтернаціоналізації українських університетів. 14 учасників з України, у тому числі, Катерина Кобута, проходять тренувальний курс з розробки та імплементації власного проєкту інтернаціоналізації, який повинен бути реалізований до вересня 2024 року.

Курс передбачає ряд воркшопів, лекцій, консультацій з експертами та представниками міжнародного відділу Ганноверського університету імені Лейбніца.

Протягом тижня у Ганновері учасники програми ознайомились з німецькою системою освіти, прослухали курс тренінгів щодо фінансування освіти, ключових викликів міжнародної мобільності та представили свій проєкт.